viernes, 19 de septiembre de 2014

Dénia

Una ciutat del nord d'Alacant que va superar totes les meues expectatives quan la vaig visitar. No pot ser més bonica ni més acollidora, guarde molts bons records d'ella, per això he decidit parlar hui d'aquesta meravellosa ciutat i mostrar-vos algunes de les fotografies que vaig fer.


El castell es un dels edificis més emblemàtics de la ciutat, data de l'època  musulmana i en el seu interior alberga el Palau del Governador, convertit en Museu Arqueològic, on es pot veure l'evolució de Dénia des dels seus orígens fins al S. XVIII.










L'ajuntament data del S. XVII, encara que al S. XIX va sofrir fortes remodelacions. Destaca el seu pòrtic amb sis arcs de mig punt.


L'església de l'Assumpció és d'estil barroc i es troba a la mateixa plaça  que l'ajuntament. Va ser reconstruïda l'any 1939 ja que va sofrir grans desperfectes durant la Guerra de la Independència i la Guerra Civil.



El refugi antiaeri de la Guerra Civil es va construir entre el 1937 i el 1938 pel Comitè Local de Defensa Passiva de Dénia per protegir la població civil davant els bombardejos de l'aviació la Pava. Aquest passadís travessa la colina del castell, facilitant el pas d'una banda del poble a l'altra sense la necessitat de rodejar el castell.


Una de les coses que més em va agradar va ser passejar pels seus carrers. Estan plens d'encant, les casetes, els colors, l'arquitectura tradicional, el bon ambient de les terrasses... 





No solc fer recomanacions de restaurants però esta volta recomane cent per cent un sopar en el restaurant El Raset i un dinar en La Barqueta. Encara recorde el sabor dels seus plats.

Espere tornar a veure't prompte.