jueves, 23 de enero de 2014

El tresor de Puçol

Entre el 21 de novembre del 1999 i el 17 de febrer de l’any 2000, va tindre lloc una intervenció arqueològica de salvament al solar de l’antic col·legi Bisbe Hervàs, situat al carrer Sant Joan i Bisbe Amigó.
Aquesta intervenció va permetre documentar i valorar les restes trobades, coneguent així una part important de la historia de Puçol.
Les restes arqueològiques més rellevants ha sigut la troballa d’una necròpolis baix medieval que pertanyia a la primitiva església de Puçol de la qual sols es coneixia per fotografies la portada romànica.

 Portada romànica de la primitiva església de Puçol

S’han documentat un total de 42 inhumacions repartides en vint sepultures. Totes elles excavades en la terra a excepció de quatre que eren col·lectives. Les restes d’aquesta necròpolis han sigut datades entre la segona meitat del segle XIII i el XV.
Es va documentar una segona area cementerial, fruit del creixement del primer, datat en els segles XVII i XVIII, dels qual s’han documentat les restes de 86 inhumacions.
En la segona fase d’excavació aparegué el que es coneix com el Tresor de Puçol i que la majoria de puçolencs desconeix ja que no s’ha publicat res al respecte. Aquest tresor es compon de 19 monedes datades entre els segles XV i XVII.

Es van exposar per primera vegada al públic l’any passat al Museu de Prehistòria de València a la sala Història dels diners. 

El tresor de Puçol. S. XV-XVII.

No hay comentarios:

Publicar un comentario