sábado, 17 de diciembre de 2011

Patrimoni immaterial

La UNESCO defineix el Patrimoni Immaterial com “el conjunt de creacions basades en la tradició d’una comunitat cultural expressada per un grup o per individus i que reconegudament responen a les expectatives d’una comunitat en la mida en que reflecteixen la seua identitat cultural i social”.
Al ser un patrimoni intangible es difícil la seua definició, aquest patrimoni afecta als costums, al folklore, a l’antiguitat de les tradicions, a les formes de ser, a la llengua, a les expressions orals, a les arts de l’espectacle, a les tècniques artesanals, a la elaboració de productes... a un conjunt de diverses manifestacions però amb punts en comú.
El patrimoni immaterial, per a ser-ho ha tingut que ser passat de generacions en generacions, ha de mantenir-se viu i ha de tindre arrels en l’espai i temps. Ha d’estar viu i no ha de mostrar un aspecte falsificat. Amés a de ser respectuós amb els drets humans, amb la natura i amb els animals. Com també ha de ser capaç de demostrar la creativitat humana, explicació i adaptació.
El patrimoni immaterial de la Comunitat Valenciana declarat per la UNESCO es:
-          El misteri d’Elx


-          El tribunal de les aigües de València (El tribunal de regants del Mediterrani espanyol: El consell d’homes bons de l’horta de Murcia i el tribunal de les aigües de l’horta de València)


-          La dieta mediterrània.

-          La festa de la Mare de Deu de la salut d’Algemesí. (La Muixeranga).

També es patrimoni immaterial: la Patum de Berga, la falconeria (cetreria), el xiule gomer, el cant de la Sibila, els castells (torres humanes), el flamenc i la revitalització del saber tradicional de la cal artesanal en Morón de la Frontera.

______

1 comentario:

  1. Son muy interesantes estos vídeos porque nos enseña la importancia de la fiestas de nuestra tierra valenciana declaradas por la UNESCO.
    También quiero felicitarte porque este blog es muy interesante a nivel mundial para darnos a conocer pero tengo que hacer un pequeño inciso podrías ponerlo también en castellano para que la gente que no entienda el valenciano poder llenarse de cultura valenciana.
    Gracias
    Un saludo de la habitación de al lado

    ResponderEliminar