domingo, 24 de marzo de 2013

El Puntal dels Llops. Olocau.


El puntal dels Llops es un poblat fortificat d’uns 600 m quadrats d’època ibèrica, va estar ocupat des de el segle V fins al segle II  aC. Aquesta fortalesa formava part de la defensa i vigilància del territori edetà.


Destaca per tant, la seua muralla que envolta el recinte i la torre quadrada, situada en un lloc estratègic, des de on es pot controlar el Camp de Túria i el barranc del Carraixet.


El poblat té 17 dependencies distribuïdes a cada banda d’un únic carrer central. Algunes de les habitacions eren utilitzades com a vivendes i altres com a magatzems. Totes son d’una única estança, algunes tindrien un segon pis, com així demostra l’existència d’escales en algunes d’elles. Junt a la torre es troba l’única entrada al poblat.


El jaciment està completament excavat i consolidat, les peces que es van trobar es poden veure al Museu de Prehistòria de Valencia.
S’accedeix al jaciment a peu. Es pot aparcar al cementeri d’Olocau i pujar a peu per una senda que es troba a l’esquerra de l’entrada del cementeri (no n’hi ha cap indicació per arribar). 

No hay comentarios:

Publicar un comentario