viernes, 1 de marzo de 2013

Torre de Benavites


També coneguda com la Torre de la Señoría o Casa del Marqués de Bélgida.


Aquesta torre està datada entre el segle XV i el XVI, ha tingut diferents usos al llarg de la seua història: defensiva, residencial, refugi i comunicativa. Està situada al centre de la població i es troba a meitat camí entre dos poblacions fortificades, Almenara al Nord i Sagunt al Sud.
Té una alçada de 22,20 metres, un perímetre de 36 metres a la base i un fos de 4,5 metres. Consta d’un soterrani amb un pou de vora 40 metres de profunditat, planta baixa i quatre pisos, tots comunicats amb una escala de caragol.
A la seua façana es poden observar dos làpides, una hebrea i altra romana, que han sigut reutilitzades per a la construcció de la torre. La làpida hebrea es única en tot el Llevant i es creu que prové del cementeri jueu de Morvedre del segle XIII.


La làpida romana es troba just al costat esquerre de la porta d’entrada i la seua traducció (segons Miguel Vera A. “La Torre de Benavites” Arse Nº 14), es la següent:
“Sergio Ursio y Baebia Marcia hicieron este sepulcro consagrado a los Dioses Manes, para sí y para su hijo piadosísimo que falleció a los dieciocho años de edad.”


A l’interior son nombrosos els graffítis de vaixells i inscripcions en àrab.



Aquesta torre es va declarar BIC l’any 1981. Actualment pertany a l’Ajuntament de Benavites i per a visitar-la s’ha de contactar amb l’ajuntament.

No hay comentarios:

Publicar un comentario