lunes, 3 de febrero de 2014

Ruta de la cara oculta del centre històric de València

El passat dissabte 25 de gener vaig assistir a la “Ruta de la cara oculta del centre històric” de València, organitzada per Ruta del Despilfarro (http://rutadespilfarrovalencia.wordpress.com/)  i que recomane feu si podeu.
La visita va començar al col·legi Lluis Vives on vam veure el claustre, la capella i el refugi antiaeri de la Guerra Civil que es troba just baix del pati i es un dels més grans de la ciutat ja que consta de quatre passadissos.





La visita va continuar a la Societat Coral El Micalet, societat centenària que va sorgir a l’any 1893 amb la fusió de diferents orfeons. Vam poder conèixer la seua historia i veure la important biblioteca especialitzada. A més a més actualment hi ha una exposició de gravats de Katarina Jessen que es pot veure fins el 28 de febrer.


Prosseguirem pel barri de Velluters on vam veure entre altres l’estat d’abandó del Col·legi d’art major de la seda situat al carrer Hospital. Dona llàstima e impotència veure com un BIC (Bé d’Interès Cultural) es troba en aquest estat...




Vam fer un aperitiu en l’antiga Casa Insa. Palau renaixentista que va ser la casa taller de l’artista Joan de Joanes i que recentment ha sigut rehabilitat i convertit en Youth Hostel.



Tot seguit vam anar a l’anomenada “Fabrika 12” una antiga fabrica de sabates situada en el casc antic de la ciutat de València. Aquesta fabrica també disposava d’un refugi antiaeri per als seus treballadors, aquest molt més menut. Actualment la nau es un taller artístic amb un encant especial.




La visita no va concloure ací, però per motius d’horari no em vaig poder quedar... Recomane l’assistència a aquestes Rutes Ciutadanes, jo quan tinga ocasió, tornaré.

1 comentario: