martes, 21 de abril de 2015

Moixent

Fa dos setmanes vaig tindré l'ocasió d'anar a Moixent, un municipi de la província de València. El tenia anotat a la meua llista de pobles per visitar des del 2006, quan vaig conèixer l'existència del poblat iber de la Bastida de les Alcusses, així que imagineu-se la meua emoció. Per fi havia arribat el dia.
Aprofitant que el jaciment es podia visitar de vesprada passarem el matí per el poble.

Començarem visitant el Museu Arqueòlogic de Moixent. És un museu xicotet però molt acollidor. On es pot veure entre altres una replica del Guerrer de Moixent (l'original es troba al Museu de Prehistòria de València). Recomane visitar-lo abans de visitar el jaciment per entrar en contacte amb la cultura ibèrica, a més l'entrada és gratuïta.


Després anàrem a veure l'església de Sant Pere Apòstol, construïda en el segle XIX. La qual no vam veure per dins, ja que la tancaren enseguida a l'acabar el culte.


 Vam pujar a la Torre dels Coloms, també coneguda com la Torre Mora. És una torre de vigilància, que formaria part del sistema defensiu del Castell de Moixent.
Des de dalt es té una impressionant vista de la població i de l'entorn, val la pena pujar, a més l'accés és molt fàcil. 



Restes del castell de Moixent.



A continuació visitarem l'ermita del Santíssim Crist del Calvari. Un lloc molt tranquil on assentar-se a descansar o simplement gaudir del silenci.



Després de dinar anàrem a El Bosquet, un embassament datat en el segle XVII per abastir d'aigua l'horta. Està declarat Bé d'Interès Cultural pel seu valor hidrològic i perquè és una de les poques obres d'aquest tipus a la Comunitat Valenciana.



I tot seguit, anàrem a la Bastida de les Alcusses. Però vos ho conte més detalladament en altre post. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario