domingo, 28 de junio de 2015

El palau ducal de Gandia

Aquest palau, també conegut com el palau dels Borja, és un dels edificis civils més representatius del patrimoni valencià.

Està datat al segle XIV i va pertànyer a Alfons "el vell", el primer duc de Gandia. Més tard a la família Borja, els quals van ampliar l'edifici i van fer diverses remodelacions.
El 1890 comprà el palau la companyia de Jesús, als quals pertany actualment. Aquests feren una remodelació i una nova decoració.

Va ser declarat Bé d'Interès Cultural el 1964.

L'entrada es fa per un vestíbul que dona al pati d'armes. Aquest és de planta trapezoïdal i serveix entre d'altres per a distribuir les estances. Destaca sobretot l'escala senyorial, que dona accés al saló de corones i a la santa capella. 



Per la part esquerra s'accedeix a la capella neogòtica. Mentre que a la part dreta a les altres sales nobles com: la cambra de la duquessa, el saló d'àguiles, la sala dels estats de Sardenya, sala verda o l'estança de la torrecilla.  

L'obra més característica del palau és la sala daurada, un referent de l'arquitectura barroca valenciana. Està formada per cinc salons continus, separats entre sí per portes de fusta que a l'obrir-se donen un aspecte senyorial propi del barroc.

En definitiva, un palau per a veure. Si encara no l'has vist ara tens una bona oportunitat, ja que a partir del 2 de juliol el palau amplia les seues visites, fent-ne a més en horari nocturn.


També podeu visitar-lo de manera virtual a la seua web.


No hay comentarios:

Publicar un comentario